Barman Zrobi Ci Dobrze
- To nasz koktajlowy bestseller - zapewnia Paweł Hyba, szef baru Pies czy Suka. - Tworząc kartę sezonową, staramy się mieć szeroki wybór smaków: od wytrawnych, przez koktajle typu sour, po deserowe. Ale i tak wielu naszych gości sięga właśnie po "BZCD".
Pod tą z lekka perwersyjną nazwą kryje się spersonalizowany koktajl, przyrządzony przez barmana z uwzględnieniem ulubionych składników gościa. - Wykorzystujemy świeże zioła, owoce, własne syropy, powidła, bittery, maceraty, infuzowane przez nas alkohole - wylicza Hyba. - Według mnie idealną letnią kombinacją jest połączenie kwaśno-słodkie, które efekt orzeźwiający zawdzięcza cytrynie, limonce, mięcie, eukaliptusowi, zielonej herbacie, dodajemy też ocet, np. jabłkowy, ryżowy czy z owocu granatu. Do tego oczywiście bąbelki, czyli wino musujące.
Pies czy Suka, ul. Szpitalna 8a
Wszystkie komentarze