Fot. Krzysztof Duklas / Agencja Wyborcza.pl
Portofino
Specjalne walentynkowe menu przygotowała też restauracja Portofino. Oferta jest aktualna już od 29 stycznia. Wśród wyjątkowych dań są: zupa krem z homara, cannelloni ze szpinakiem, gorgonzolą, suszonymi pomidorami zapiekane pod beszamelem. Daniem głównym są kotleciki jagnięce marynowane w tymianku z zapiekanymi pomidorkami cherry w sosie chimichurri. Na deser przygotowano gruszkę w winnym sosie o delikatnym aromacie cynamonu, pomarańczy i cytryny z lodami waniliowymi i świeżą miętą.
Dodatkowo w walentynkowy wieczór, w godzinach 19:00-22:00 odbędzie się nastrojowy jazzowo-bluesowy koncert zespołu Magda Peciakowska i Jurek Kossacz Band.
W dniu zakochanych dodatkowo, w cenie 199 zł od pary, romantyczna kolacja dla dwojga - do wyboru jedno z menu:
MENU I
Sałatka cytrusowa z kalmarami duszonymi w białym winie
Delikatne porcje pieczonego halibuta podawane z parmezanowym tostem francuskim, gotowanymi warzywami oraz waniliowym sosem balsamico
Słynny francuski krem brulee podawany z sorbetem malinowym
Karafka wyśmienitego białego wina
MENU II
Ceviche z łososia z awokado w delikatnej emulsji ziołowej, podawane z grzankami i kruchą sałatą
Marynowane kotleciki cielęce w sosie z czerwonego wina podawane z warzywnym ratatouille i truflowym purre
Truskawki w białej i czarnej czekoladzie podawane z bitą śmietaną
Karafka wybornego czerwonego wina
Bywasz w Portofino? Lubisz tamtejszą kuchnię? Oceń ją na Szuki.pl
Restauracja PORTOFINO, tel.: 22 252 75 97
Wszystkie komentarze