REKLAMA
Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi Sprawdź ofertę
  • Wyborcza.pl
  • Prenumerata cyfrowa
    • Czytelnicy indywidualni
    • Dla studentów
    • Firmy i instytucje
  • Dzisiejsza Gazeta Wyborcza (e-wydanie)
  • Magazyny
    • Ale Historia
    • Duży Format
    • Wyborcza TV i VOD
    • Magazyn Wyborczej
    • Magazyn Książki
    • Słówka. Magazyn o języku
    • Wyborcza Classic
  • Wyborcza.biz
  • Serwisy lokalne
    • Białystok
    • Bielsko-Biała
    • Bydgoszcz
    • Częstochowa
    • Elbląg
    • Gliwice
    • Gorzów Wielkopolski
    • Kalisz
    • Katowice
    • Kielce
    • Koszalin
    • Kraków
    • Lublin
    • Łódź
    • Olsztyn
    • Opole
    • Płock
    • Poznań
    • Radom
    • Rybnik
    • Rzeszów
    • Sosnowiec
    • Szczecin
    • Toruń
    • Trójmiasto
    • Wałbrzych
    • Warszawa
    • Wrocław
    • Zakopane
    • Zielona Góra
  • Wyborcza.tech
  • Wysokie Obcasy
  • News from Poland
  • Witamy w Polsce
  • BIQdata
  • Magazyn Kuchnia
  • Archiwum
  • TOK FM
  • Gazeta.pl
  • Inne serwisy
    • Next
    • Dziecko
    • Zdrowie
    • Pogoda
    • Sport
    • Podróże
    • Forum
    • Avanti24
    • Radio ZET
    • ChilliZET
    • Planeta
    • melo.
    Szukaj
    Dzisiejsza gazeta (e-wydanie)
    wyborcza.pl Warszawa
    Zaloguj się
    • Wyborcza.pl
    • News
    • Mieszkania
    • Praca w Warszawie
    • Zarobki w stolicy
    • Komunikacja
    • Inwestycje
    • Dzielnice
    • Więcej
    • Kontakt
    • Prenumerata
    • Miasta
    • Bemowo
    • Białołęka
    • Bielany
    • Mokotów
    • Ochota
    • Praga Południe
    • Praga Północ
    • Rembertów
    • Śródmieście
    • Targówek
    • Ursus
    • Ursynów
    • Wawer
    • Wesoła
    • Wilanów
    • Włochy
    • Wola
    • Żoliborz
    • Wojna w Ukrainie
    • Ekologia
    • Edukacja
    • Kultura
    • Reprywatyzacja
    • Historia
    • Co Jest Grane 24
    • Warszawiacy
    • Reportaże multimedialne
    • Białystok
    • Bielsko-Biała
    • Bydgoszcz
    • Częstochowa
    • Elbląg
    • Gliwice
    • Gorzów Wlkp.
    • Kalisz
    • Katowice
    • Kielce
    • Koszalin
    • Kraków
    • Lublin
    • Łódź
    • Olsztyn
    • Opole
    • Płock
    • Poznań
    • Radom
    • Rybnik
    • Rzeszów
    • Sosnowiec
    • Szczecin
    • Toruń
    • Trójmiasto
    • Wałbrzych
    • Warszawa
    • Wrocław
    • Zakopane
    • Zielona Góra

    Kaczka z toskańskimi ziołami, vermicelli z szałwią, szaszłyki ze ślimaków. Taką dietę wymyślił dla nas Leonardo da Vinci

    REKLAMA
    Powrót
    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    1 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Vermicelli z szałwią i cynamonem, wiórkami sera Pecorino Toscano oraz surowym cukrem trzcinowym.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    2 z 23

    Vermicelli z szałwią i cynamonem, wiórkami sera Pecorino Toscano oraz surowym cukrem trzcinowym.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    3 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Confortino, czyli ciastko z owczym serem ricotta, nutą cytryny, gruszką w karmelu i orzechami pinii.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    4 z 23

    Confortino, czyli ciastko z owczym serem ricotta, nutą cytryny, gruszką w karmelu i orzechami pinii.

    Kaczka w cieście z toskańskimi ziołami, wytłoczynami z winogron z kurkumowym sosem.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    5 z 23

    Kaczka w cieście z toskańskimi ziołami, wytłoczynami z winogron z kurkumowym sosem.

    Kaczka w cieście z toskańskimi ziołami, wytłoczynami z winogron z kurkumowym sosem.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    6 z 23

    Kaczka w cieście z toskańskimi ziołami, wytłoczynami z winogron z kurkumowym sosem.

    Confortino, czyli ciastko z owczym serem ricotta, nutą cytryny, gruszką w karmelu i orzechami pinii.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    7 z 23

    Confortino, czyli ciastko z owczym serem ricotta, nutą cytryny, gruszką w karmelu i orzechami pinii.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    8 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    9 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Kaczka w cieście z toskańskimi ziołami, wytłoczynami z winogron z kurkumowym sosem.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    10 z 23

    Kaczka w cieście z toskańskimi ziołami, wytłoczynami z winogron z kurkumowym sosem.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    11 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    12 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    13 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Zapiekane puree z ciecierzycy z szaszłykiem ze ślimaków.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    14 z 23

    Zapiekane puree z ciecierzycy z szaszłykiem ze ślimaków.

    Chlebowe gnocchi skąpane w zupie z liści buraka z imbirem oprószone pudrem z Prosciutto.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    15 z 23

    Chlebowe gnocchi skąpane w zupie z liści buraka z imbirem oprószone pudrem z Prosciutto.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej  (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    16 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    17 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    18 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    19 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    20 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    21 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    22 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.
    Fot. Maciek Jaźwiecki / Agencja Wyborcza.pl
    23 z 23

    Ambasador Włoch Aldo Amati oraz Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej (ENIT) zorganizowali uroczystą kolację inspirowaną życiem, twórczością oraz kulinarnymi zapiskami włoskiego mistrza Leonardo da Vinci. Jego przepisy przełożyła Silvia Baracchi, włoska szefowa kuchni nagrodzona gwiazdką Michelin.

    REKLAMA

    Tematy ważne dla Warszawy

    Tematy
    • Koleje Mazowieckie
    • Metro
    • Mieszkania na wynajem
    • Rafał Trzaskowski
    • Rowery
    • SKM
    • Centrum w kryzysie
    • Strefa płatnego parkowania
    • Aleksandra Gajewska
    • Tramwaje
    • WKD
    • Warszawa na terapii
    • Wieżowce w Warszawie
    • Veturilo
    • Zarobki
    Miejsca
    • Aleje Jerozolimskie
    • Centralny Port Komunikacyjny
    • Dworzec Centralny
    • Lotnisko Chopina
    • Renata Kaznowska
    • Nowy Świat
    • Jarosław Kaczyński
    • Pałac Kultury
    • Tobiasz Bocheński
    • Pałac Saski
    • Wybory
    • PKP w Warszawie
    • Uniwersytet Warszawski

    Warto przeczytać

    Magazyn Kuchnia
    • Faworki
    • Przepisy na tłusty czwartek
    • Przepis na pączki
    • Pączki serowe
    • Pasta z makreli
    • Kluski śląskie
    • Szybki przepis na makaron
    Magazyny
    • Ciekawe książki
    • Najlepsze seriale
    • Co oglądać na Netflix?
    • Quizy wiedzy
    • Wolna sobota
    • Reportaże
    • Tylko Zdrowie
    Licytacje, przetargi
    • Przetargi
    • Nieruchomości
    • Licytacje komornicze
    • Komunikaty
    • Ogłoszenia o pracę
    • Poradnik przedsiębiorcy
    • Odeszli.pl
    wyborcza.pl
    • Kraj
    • Świat
    • News from Poland
    • Opinie
    • Nauka
    • Zdrowie
    • Klimat i środowisko
    • Kultura
    • Sport
    • Strefa czytania i oglądania
    • Witamy w Polsce
    • Wyborcza Classic
    • Aktualności
    • Technologie
    • Motoryzacja i podróże
    • Praca
    • Energetyka
    • Mój Biznes
    • ZUS i emerytury
    • Finanse i podatki
    • Nieruchomości
    • Białystok
    • Bielsko-Biała
    • Bydgoszcz
    • Częstochowa
    • Elbląg
    • Gliwice
    • Gorzów Wlkp.
    • Kalisz
    • Katowice
    • Kielce
    • Koszalin
    • Kraków
    • Lublin
    • Łódź
    • Olsztyn
    • Opole
    • Płock
    • Poznań
    • Radom
    • Rzeszów
    • Rybnik
    • Sosnowiec
    • Szczecin
    • Toruń
    • Trójmiasto
    • Wałbrzych
    • Warszawa
    • Wrocław
    • Zakopane
    • Zielona Góra
    • Najnowsze
    • Głosy Kobiet
    • Żyć Lepiej. Psychologia Codziennie
    • Wasze listy
    • Portrety Kobiet
    • Nowy Numer
    • Być rodzicem
    • Zdrowie
    • Uroda
    • Kuchnia
    • Praca
    • Magazyn Wyborczej
    • Duży Format
    • Ale Historia
    • Magazyn Książki
    • Magazyn Kuchnia
    • BIQdata.pl
    • Podcasty
    • Archiwum
    • Komunikaty.pl
    • Odeszli.pl
    Serwisy partnerskie
    • Gazeta.pl
    • TOK.fm
    • Sport.pl
    • Publio.pl
    • Kulturalnysklep.pl
    • Kup prenumeratę
    • Napisz do redakcji
    • Newsletter
    • Polityka prywatności
    • Licencje/Kontent
    • Reklama
    • O nas
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Pomoc
    • Wszystkie artykuły
    • Ustawienia prywatności

    Copyright © Wyborcza sp. z o.o.

    Właściciel niniejszego serwisu nie wyraża zgody na zwielokrotnianie ani inne korzystanie z utworów rozpowszechnionych w tym serwisie, w celu eksploracji tekstów i danych. Więcej informacji w zastrzeżeniu dot. eksploracji tekstów i danych.