Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu

„To największe kulinarne wydarzenie roku prezentujące zarówno historię, tradycję i kulturę, jak również najnowsze trendy gastronomiczne stolicy” – zapowiadają organizatorzy.

W programie m.in: live cooking i degustacje, szeroki wybór przekąsek i zakąsek, warsztaty kulinarne i koktajlowe, spotkania z najlepszymi szefami kuchni, sommelierami i barmanami, strefa wege i targ festiwalowy oraz pokazy, wykłady i debaty wokół tematu jedzenia i picia.

Dziennikarze o kuchni

Podczas imprezy w PKiN o krytyce kulinarnej i blogosferze opowie nasz redakcyjny kolega Kamil Siałkowski, dziennikarz „Gazety Stołecznej” i serwisu warszawa.wyborcza.pl. Aktywnie działa na Facebooku, gdzie prowadzi blog Siałkowski Pisze z Sądu. Jest współzałożycielem facebookowej grupy Jedzenie w Warszawie, platformy wymiany najsmaczniejszych miejscówek w stolicy. Spotkanie odbędzie się w niedzielę o godz. 15.30 w sali Kopernika.

Z kolei Wojciech Karpieszuk, nasz kolejny kolega z redakcji „Gazety Stołecznej”, w sobotę o godz. 13.30 opowie o kuchni roślinnej. Wojtek w kwietniu zeszłego roku przestał jeść mięso.

Początek w sobotę 25 stycznia o godz. 12. Bilety od 20 zł.

Więcej informacji o festiwalu na Facebooku wydarzenia.

Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie

Wybierz prenumeratę, by czytać to, co Cię ciekawi

Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich. Zrezygnować możesz w każdej chwili.