SAS Duck and Chicken

7/10
SAS Duck and Chicken

ADAM STÄ PIEA'

O tym, że mieszkańcy Warszawy uwielbiają ptactwo, przekonali się właściciele otwartego pod koniec czerwca SAS Duck and Chicken. Kasia i Michał Sas po inspiracje wybrali się aż do Londynu. Ich restauracja nie jest jednak kopią konkretnego londyńskiego lokalu. - Nie lubimy słowa drób, wolimy "ptactwo" - mówi Michał Sas. Zjemy tu m.in. spring rollsy z konfitowanej kaczki ze świeżymi ziołami (18 zł) czy polędwiczki z indyka zamarynowane w przyprawach (24 zł). Firmowym i jednocześnie najpopularniejszym daniem jest konfitowana kaczka w brioszce z konfiturą z czerwonej cebuli (26 zł). Rodzeństwo ma w planach serwowanie dań z gęsiny, przepiórek, a nawet bażantów. SAS Duck and Chicken znajduje się przy Pięknej, ale w jej fragmencie od Poznańskiej do Koszykowej. Ta część ulicy dobrze się ostatnio rozwija, tuż obok są meksykańska La Sirena i włoska Cucina Popolare.

?OPIS

ul. Piękna 54,
tel. 512 208 168
czynne: wt.-niedz. 12-20

Wszystkie zdjęcia
  • Big Adriano
  • Charlotte Menora
  • DaCurio
  • Mokotowski Bar Mleczny
  • Om nom nom Sushito
  • Restauracja SI
  • SAS Duck and Chicken
  • Sexy Duck
  • Shuk Mezze & Bar
  • U Dziewczyn. Przyjaźń i Jedzenie
Tematy ważne dla Warszawy
Tym żyje Warszawa
Magazyn Kuchnia
Tematy
Miejsca
Ludzie
Dzielnice