DaCurio

3/10
DaCurio

ADAM STÄ PIEA'

Gdyby ktoś nie wiedział, co to curiozoom, wyjaśniam - zbliżenie na pizzę w DaCurio, maleńkiej pizzerii przy Tamce. Tak przynajmniej komunikuje fanpage tego lokalu. DaCurio ma niesamowitą właścicielkę, która sama piecze pizzę i obsługuje gości. Miejsce jest raczej minimalne - trzy stoliki bez krzesełek, jednak smak pizzy jest obłędny. DaCurio oferuje pizzę gourmet w rzymskim stylu, ciętą na kawałki (czasem nazywana jest też scrocchiarellą). Ciasto robione jest z mieszanki włoskich mąk, rośnie ponad dobę, jest dwukrotnie formowane i przerabiane, dopiero potem trafia do pieca. Dzięki tym zabiegom scrocchiarella jest chrupka i napowietrzona. Oferta często się zmienia, ale skosztujemy tu m.in. pizzy z czterema rodzajami pomidorów, oliwą i solą morską; z borowikami w marsali i białą kiełbaską; z kurkami w maśle i szalotką w koniaku; z kwiatami cukinii, ricottą i anchois. Kawałek kosztuje 12 zł, można wziąć na wynos w pudełku z odręcznym napisem "fatta con amore" (robiona z miłością).

?OPIS

ul. Tamka 45a,
tel. 660 211 666
czynne: pon.-czw. 13-22,
pt.-niedz. 13-00

Wszystkie zdjęcia
  • Big Adriano
  • Charlotte Menora
  • DaCurio
  • Mokotowski Bar Mleczny
  • Om nom nom Sushito
  • Restauracja SI
  • SAS Duck and Chicken
  • Sexy Duck
  • Shuk Mezze & Bar
  • U Dziewczyn. Przyjaźń i Jedzenie
Tematy ważne dla Warszawy
Tym żyje Warszawa
Magazyn Kuchnia
Tematy
Miejsca
Ludzie
Dzielnice