Idziemy na lody

1/9

Fot. Adam Stępień / Agencja Ga

Można by pewnie rozpętać o to niejeden gorący spór. Jedni wolą klasyczne miejsca, które działają w Warszawie od lat i kojarzą się ze smakiem dzieciństwa. Inni wybierają nowe, modne adresy, gdzie królują lodowe wariacje: podaje się lody o smaku koperkowym, z kruszonką z chleba razowego, w stylu meksykańskim.

Jedno jest pewne - za dobre lody w upalny dzień dalibyśmy się pokroić, a do ulubionej lodziarni jesteśmy w stanie przejechać kilka dzielnic i dwa razy przekroczyć rzekę. Na szczęście jest ich w Warszawie trochę: i tych tradycyjnych, i tych eksperymentujących, stawiających na autorskie receptury i odlotowe smaki.

O to, gdzie serwują najlepsze lody w Warszawie, zapytaliśmy Małgorzatę Mintę - autorkę bloga "MintaEats" i dziennikarkę kulinarną "Wyborczej", Basię Starecką - autorkę bloga "Nakarmiona Starecka" i zastępczynię redaktor naczelnej magazynu "Kukbuk", Martę Dymek - autorkę bloga "Jadłonomia" i książki "Jadłonomia. Kuchnia roślinna" oraz Joannę Mróz - autorkę bloga "Froblog".

Wszystkie zdjęcia
  • Idziemy na lody
  • Poleca Marta Dymek - Ale'Eko Café
  • Poleca Basia Starecka - Jednorożec
  • Poleca Basia Starecka - Lody Prawdziwe
  • Poleca Małgorzata Minta - Sucré - Lody Naturalne
  • Poleca Małgorzata Minta - Limoni
  • U Hodunia
  • Grycan
  • Malinova
Tematy ważne dla Warszawy
Tym żyje Warszawa
Magazyn Kuchnia
Tematy
Miejsca
Ludzie
Dzielnice