Grycan

8/9

ADAM STĘPIEŃ

Elżbieta i Zbigniew Grycanowie karmią warszawiaków lodami od lat 80. ubiegłego wieku, choć pod szyldem z własnym nazwiskiem - od 2004 r. Nie trzeba ich nikomu przedstawiać, w słoneczne dni ogródki kawiarniane przy Nowym Świecie czy ul. Puławskiej wypełniają się tłumami. Słodkie przysmaki produkowane są tuż pod Warszawą, w fabryce w Majdanie, skąd trafiają do blisko 130 lokali z szyldem Grycan w całej Polsce. Znajdziemy tu lody klasyczne, dla koneserów o smaku chrupiącego karmelu czy kremu sułtańskiego, słodkie lub kwaśne sorbety.

10.06.2015 Warszawa , Plac Unii Lubelskiej . Lodziarnia Grycan . Fot. Adam Stepien / Agencja Gazeta SLOWA KLUCZOWE: lody lodziarnia przeglad grycan plac unii lubelskiejADAM STĘPIEŃ

Puławska 11, gałka - 2,5 zł

Wszystkie zdjęcia
  • Idziemy na lody
  • Poleca Marta Dymek - Ale'Eko Café
  • Poleca Basia Starecka - Jednorożec
  • Poleca Basia Starecka - Lody Prawdziwe
  • Poleca Małgorzata Minta - Sucré - Lody Naturalne
  • Poleca Małgorzata Minta - Limoni
  • U Hodunia
  • Grycan
  • Malinova
Tematy ważne dla Warszawy
Tym żyje Warszawa
Magazyn Kuchnia
Tematy
Miejsca
Ludzie
Dzielnice